Skip to content

In de pers

Pat Craenbroek wint Hercule Poirot Publieksprijs!

In november 2020 wint Pat de prestigieuze en felbegeerde Hercule Poirot Publieksprijs 2020. Diverse media doken op dit heuglijke feit.

‘Het Nieuwsblad’:

KEERBERGEN

De Keerbergse misdaadauteur, Pat Craenbroek, wint de Hercule Poirot Publieksprijs met haar tweede thriller ‘Uitgekookt’.

Ze was huisarts, werkte een tijdje als gerechtsarts en is nu al enkele jaren actief als arbeidsgeneesheer. En toch vindt Pat Craenenbroek (54) uit Keerbergen nog de tijd om misdaadromans te schrijven. Na haar debuut, ‘Uitgebroed’, bracht ze onlangs haar tweede boek uit, ‘Uitgekookt’, waarbij ze opnieuw kon puren uit haar rijke professionele en persoonlijke ervaring.

Uitgekookt, dat draait rond een openbaar aanklager die zich vastbijt in een zaak tegen een arts die een paar onvergeeflijke fouten maakt, kon alvast op de goedkeuring van haar lezers rekenen. Het werd onlangs bekroont met de Hercule Poirot Publieksprijs, een jaarlijkse literatuurprijs voor de beste Vlaamse misdaadroman

Een hele eer, die ze totaal niet had verwacht, reageerde Pat. “Met concurrenten als Toni Coppers en Rudy Morrens had ik niet gedacht dat ik een kans maakte”, aldus Pat. “Ik was zelfs overrompeld door de nominatie. Maar een goede recensie in Knack en een artikel in de Artsenkrant zullen allicht hebben bijgedragen tot mijn bekendheid.”

Dankzij de prijs kan Pat binnenkort rekenen op een pagina grote advertentie in, opnieuw, Knack. “En het is ook fijn als ik deze bekroning ook bij mijn volgende boeken kan vermelden”,aldus Pat, die meteen ook verklapt dat die eraan komen. “Ik ben een trage schrijver”, besluit ze lachend. “Momenteel zit ik midden in de research fase waarbij ik heel veel lees over mijn onderwerpt.”

Maar eerst mag ze nog genieten van haar prijs.

Het Nieuwsblad, 09/11/2020

Conny Justé

Pat in De Artsenkrant

Eveneens in november 2020 wordt Pat geïnterviewd door De Artsenkrant. Onder de passende titel ‘Gewezen wetsdokter kent de knepen van de misdaad- besteedt dit blad uitgebreid aandacht aan Pat en haar boeken: