Skip to content

De boeken van Pat Craenbroek

Titels

Pat Craenbroek bracht in juni 2018 haar debuut Uitgebroed uit, een boek dat ondertussen aan de derde druk toe is.

Exact twee jaar later stond de publicatie van Uitgekookt op de agenda, zelfde genre, andere personages, ander thema. Helaas, driewerf helaas werd de wereld opgeschrikt door iets dat plant noch dier is, dat zichzelf niet eens kan voortplanten maar zijn genetisch materiaal laat aanmaken door de cellen die het infecteert. Iedereen weet ondertussen wel waar we het over hebben. Op dat ogenblik viel het leven stil. Pat Craenbroek, niet alleen auteur, maar ook arts, maakte zich nuttig door in de Belgische woonzorgcentra een handje toe te steken. Ze nam duizenden keel-en neuswissers af en luisterde naar de vele verhalen die kwamen bovendrijven.

We zijn inmiddels alweer enkele maanden verder, de wereld likt haar wonden en iedereen gaat zo goed mogelijk om met Corona en hetgeen zij voor onze samenleving betekent. Bovendien zag in deze bizarre tijd Uitgekookt het levenslicht. Nee, het is géén boek over corona, néé, het is geen vervolg op Uitgebroed. Wat is het dan wel? Een superspannend boek waarin een pittig thema wordt aangekaart, waarin een ambitieuze parketmagistraat de hoofdrol speelt en waarin een paar bizarre overlijdens de revue passeren. Dit alles overgoten met een sausje gebaseerd op de eigen ervaringen van Pat, die vroeger als gerechtsarts (wetsdokter – schouwarts) werkte.

‘Uitgekookt’ ligt sinds 23 augustus in de boekwinkel. Bovendien zijn de boeken van Pat te bestellen via www.hamleybooks.be of op de sites van de online boekenwinkels.

UITGEKOOKT

Uitgekomen op 23 augustus 2020

Korte inhoud:

Margaux Bakker, een jonge ambitieuze openbaar aanklager, bijt zich vast in een zaak tegen een arts die een paar onvergeeflijke fouten maakte. Ondertussen wordt het parket van Leuven geconfronteerd met een aantal bizarre sterfgevallen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben. Maar schijn bedriegt, en wanneer een jonge man na een tragisch ongeluk volledig verlamd in het ziekenhuis belandt, wordt beetje bij beetje duidelijk wat er aan de hand is. Het geheim dat de jonge man met zich meedraagt zal niet enkel hemzelf maar ook anderen tot onherroepelijke keuzes dwingen. 

Uitgekookt is een boek dat balanceert tussen een literaire en psychologische thriller, met als extra ingrediënten een aantal onverwachte plotwendingen en een verrassend einde. 

UITGEBROED

Verscheen in juni 2018 en is ondertussen al aan de derde druk toe.

Uitgebroed

Lilith Van Winckel, verteerd door pijn en verdriet, besluit om zichzelf voor een aankomende trein te gooien. Er wordt om haar getreurd, maar niemand in haar omgeving is echt verbaasd.  Nadien gaat het leven voor haar familie en vrienden verder. Al snel blijkt dat er meer aan de hand is en dat de vrouw de maanden voor haar dood een plan met verstrekkende gevolgen heeft uitgebroed. 

Hoewel verraad, moord en wraak de voornaamste ingrediënten zijn van deze pageturner, heeft het verhaal meerdere lagen. De verrassende wendingen en bij momenten pijnlijk mooie beschrijvingen maken van dit boek een aangrijpende thriller die nét even anders is dan we gewend zijn. 

Pat Craenbroek laat haar levendige en soms licht morbide verbeeldingskracht de vrije loop in Uitgebroed. Verweven met de feitelijke kennis die zij opdeed tijdens haar werk als gerechtsarts, heeft dit geleid tot een duister, op alle fronten overtuigend verhaal.