Skip to content

Een pseudoniem of toch niet?

Sommige auteurs schrijven ‘gewoon’ onder hun eigen naam, anderen maken vol overtuiging gebruik van een pseudoniem.

Velen van jullie weten het wellicht niet eens, maar de auteursnaam -Pat Craenbroek- is ook een pseudoniem. Pat is met de keuze voor haar auteursnaam echter wel dichtbij ‘huis’ gebleven. Haar voornaam luidt feitelijk Patricia. Pat bekte echter wel lekker.

Haar auteursachternaam is Craenbroek en dat is een afgeleide van de meisjesnaam van Pats’ moeder, die heette namelijk Van Craenenbroeck. Jacqueline Van Craenenbroeck, een mondvol, maar wel fraai. Aardig detail is dat Pats’ moeder een visitekaartje had met daarop de afbeelding van een mooie statige kraanvogel. Broeck staat in het oud Vlaams voor moeras. Moeras van kraanvogels dus.

Nu was die Van Craenenbroeck wat aan de lange kant voor op de cover van een boek en zo werd het Craenbroek.

Pat Craenbroek…aangenaam!


Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.