Skip to content

Uitgekookt op de shortlist voor de Thrillzone Awards 2020!

Het is natuurlijk geweldig én terecht dat Pat genomineerd is voor de Thrillzone Awards 2020 en dat vind zij zelf ook zeker, maar …. We leven nu eenmaal in een bizarre tijd waarin ook veel andere zaken om aandacht schreeuwen.

Toen we Pat om een reactie vroegen zij zei: “Ik ga heel eerlijk zijn. Ik vind het een enorme eer en bedank iedereen die voor mijn Uitgekookt stemt, uit de grond van mijn hart, daar bestaat geen twijfel over. De voorbije dagen  werden echter gedomineerd door al de besmettingen en de overlijdens in de woonzorgcentra… het doet wat met je als je de telefoon neerlegt na een conversatie als deze: ‘Patricia, mijn hele gesloten afdeling is geïnfecteerd….’. Ik zwijg even, want ik weet hoe hard deze directrice heeft gevochten om het onding buiten te houden, maar eenmaal binnen is het vechten tegen de bierkaai… ‘zijn er veel ziek?’ vraag ik dan. ‘Dertien. Zwaar ziek.’ Ik slik. ‘Oh, en doden?’ ‘Een paar… maar die dertien, ik denk dat die de maand niet meer gaan halen.’ Ze zwijgt weer. Ik ook. ‘Ik hoop dat ik nog een gesloten afdeling ga hebben op het eind van het jaar, dat ik nog mensen overhoud.’ Vandaag heb ik haar weer eens een sms gestuurd om te zeggen dat er weer 4 positieve zijn bijgekomen. Dus mag ik jullie vragen, willen jullie de boekdingen even voor mij in het oog houden? De mijne zijn gevuld met tranen. En voor even kan ik gewoon niet blij zijn, zelfs niet met deze prachtige erkenning… Vergeven jullie me?”

Enfin, ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar ik denk dat we haar met z’n allen natúúrlijk ‘vergeven’.

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.